De ce sa alegi un site de tip custom code? | webamboos

De ce sa alegi un site de tip custom code?In 2017 este complet netrebuincios sa mai convingi o afacere de importanta prezentei pe web prin crearea unui website. Intrebarea este: care e cel mai potrivit, accesibil si avantajos website pentru businessul tau? Raspunsul este mereu simplu – depinde. Daca iti construiesti acest instrument doar pentru a fi linistit ca esti prezent online, atunci te poti multumi cu aproape orice, dar daca vrei rezultate, ai nevoie de un site unic, personalizat si in concordanta cu imaginea ce vrei sa o transmiti.

In trecut, obtinerea unui website muncit de la zero, nu era o optiune, era pur si simplu singura posibilitate de a ajunge online. Acum exista alternativa de a folosi template-uri predefinite, usor de creat si ieftine. Varianta este la indemana, oferta este si acolo unde nu te astepti – acestea sunt site-urile WYSIWYG (what you see is what you get). Cu totii am vazut anunturi pe retelele de socializare cu reclame in care ni se ofera posibilitatea de a crea site-uri fara a detine cunostinte de programare, doar cu drag&drop, urmarind evolutia in timpul executiei, dar putini realizam ca vorbim de forme fara fond. Alegerea unui site generat de softuri precum Wordpress, Joomla, Drupal, Wix, Site Builder si altele de acest fel, prezinta riscuri de care nu suntem constienti.

Cea de doua varianta, costisitoare la prima vedere, este reprezentata de site-urile de tip Custom Code, adica cele construite de la zero.

Inainte de a decide care varianta este cea optima pentru tine, permite-mi sa-ti dau cateva motive cruciale din care site-urile executate in maniera Hand Code sunt singura optiune corecta pentru o afacere cu intentii serioase si productive legate de prezenta online:

1. Posibilitatile
Cu un site de tip WYSIWYG poate parea usor, dar e si limitat. Desigur, poti customiza website-ul, dar in limita optiunilor oferite de template, atat in ceea ce tine de grafica, cat si de functionalitate. Pe de alta parte, site-urile custom ofera posibilitati absolut nelimitate. In plus, utilizand notiunile, cunostintele profesioniste, abilitatile si experienta specialistilor, vei primi exact ceea ce ti-ai propus. De asemenea, vei beneficia de viteza buna, site-ul este rapid pentru ca nu incarca continut din surse externe, iar acest lucru este satisfacator si pentru tine si pentru client.
2. Unicitatea
Orice forme, obiecte, imagini si aranjare vei alege folosind un template, acestea vor ramane oricum foarte similare cu multe altele. Aparenta si designul se rezuma la a fi cat mai aproape de produsul ideal, dar oare acesta este scopul? Asa vrei sa diferentiezi brandul tau de competitori si sa-ti demonstrezi excelenta?
3. Adaptabilitatea
Aici e simplu, un website Custom Code este pur si simplu al tau, in timp ce un template nu va fi niciodata mai mult decat o versiune adaptata a altcuiva. Cea mai importanta regula pe Internet este sa fii pe faza, sa reactionezi repede si sa te adaptezi in ce tine de trenduri, tehnologii, caracteristici si mai ales, imbunatatirile competitiei. Tu alegi unde vei gazdui website-ul. In cazul in care ai detectat un bug pe site-ul tau de tip Custom Code, eroarea o vor gasi usor developerii site-ului, in timp ce pe un site de tip WYSIWYG, vei plati pretul timpului pentru a detecta greseala dintr-un cod strain, sau nici macar nu vei putea rezolva fara interventia celor ce au creat modulul.
4. Siguranta
Tot ceea ce a fost creat, ramane salvat, definitiv. Pe un site WYSIWYG pot fi adaugate optiuni noi, de fiecare data adaugand cate un fragment de cod. Acest lucru devine la un moment dat imposibil, iar munca si resursele investite – o risipa. Daca alegi Custom Code, ai control in proportie de 100% asupra website-ului tau, nu exista riscul ca unele module sa fie actualizate sau sterse de catre proprietari, iar site-ul sa nu mai functioneze sau sa arate complet diferit. Exista o perspectiva care afirma ca un template este mai securizat pentru ca face parte dintr-un intreg – total gresit. Template-urile sunt foarte raspandite, iar hackerii au tendinta de a le corupe si odata ce este gasita o vulnerabilitate la un template, riscul se rasfrange si asupra celorlalte.
5. Costul
In prima instanta, optiunea de a folosi un template poate parea ieftina sau chiar gratuita, dar odata cu dezvoltarea afacerii tale vei avea nevoie de optiuni personalizate, functii si caracteristici noi care iti vor automatiza lucrurile in felul in care doar tu le vezi. De multe ori aceste functionalitati sunt foarte greu de implementat pe platforme ca Wordpress sau chiar imposibil, ceea ce ridica considerabil costul intretinerii website-ului.

In cazul site-urilor construite manual, nu exista costuri ascunse si nici modificari ale site-ului care nu sunt dorite de tine. Pe langa toate aceste, este mult mai usor sa gasesti o firma specializata in dezvoltarea aplicatiilor web clasice sau un developer profesionist ce preseteaza servicii calitative pentru implementarea oricaror functionalitati pe care ti le doresti tu.

Daca estimezi inca de la bun inceput ca business-ul tau va atrage multi clienti din mediul online, atunci solutia optima pentru tine ar fi dezvoltarea unui website cu un web design mai atractiv, cu o posibilitate mai mare de extindere a acestuia. Desi e mai costisitor in prima faza, cheltuielile de mentenanta mai reduse vor compensa cheltuielile totale.