Despre echipa Webamboos - Inceputuri | webamboos

Despre echipa Webamboos - Inceputuri


O afacere creste asemeni unei plante, mai ales daca aceasta este udata la timp. Exact asa a aparut si s-a dezvoltat mica noastra familie, pe care am numit-o sugestiv Webamboos. Tineri si nelinistiti, dar indemnati in lupta de o incontrolabila pasiune pentru IT, ne-am pus sperantele si visele in posibilitatea de a creste, realizand ceea ce ne place. Idea initiala a fost sa cream o aplicatie pentru mobil, prin intermediul careia utilizatorii sa poata comanda taxiuri, dar nu ne-am oprit aici. Asa cum am mentionat, am privit afacerea ca pe o planta pe care o alimentam din pasiunea fiecaruia, insa pentru a putea duce visul la un alt nivel, era nevoie de mai mult. Nu am tinut seama de experienta si cunoastere, ci de plusul de pasiune si energie pe care il poate aduce fiecare membru. Asadar, un start up pentru tineri plini de viata, dorinta de a se dezvolta si de a face ceea ce le cere sufletul, a fost cea mai buna idee. Fiecare dintre noi este liber sa aleaga departamentul in care lucreaza, sa stabileasca timpul si locul de unde o face pentru ca da, activitatile sunt realizate de la distanta, nu ne luptam cu traficul si alegem confortul in care ne indeplinim sarcinile.

Poate va intrebati de unde vine numele Webamboos.

Nimic nu este intamplator si nici numele nostru – am combinat cuvintele web, pentru ca acolo ne desfasuram noi activitatea si webamboos pentru ca asa ne percepem noi, asemeni unor bambusi, plante ce cresc repede si simbolizeaza bunastarea. Noi bambusii ne dorim sa ajungem cat mai sus si mai repede, insa un loc central in dezvoltarea nostra il ocupa partenerii, a caror bunastare si crestere devine pentru noi o prioritate o data cu intrarea in familia noastra. Ca orice drum, si al nostru a fost unul anevoios si plin de obstacole. Am cunoscut gustul amar al esecului, de mai multe ori, insa nu am renuntat sa facem ceea ce ne place, pentru ca stiam ca perseverenta aduce rezultate, iar acest lucru incepe sa dea roade. Initial, ne-au dat incredere cativa prieteni, oferindu-ne oportunitatea de a demonstra ca putem, iar scopul nostru era sa nu dezamagim si sa livram calitate. Primii pasi, de cele mai multe ori, se dovedesc a fi cei mai importanti, iar acesta a fost al doilea motiv din care ne-am dat toata silinta sa cream produse de calitate sporita.

Fiecare dintre noi isi aminteste acum cu drag de cum a inceput colaborarea noastra. Tudor spune ca ceea ce nu ii ajungea era increderea, mai ales ca lipsa de experienta comparativ cu mine, isi punea amprenta, facandu-l sa se simta neputiincios. El povesteste despre primul sau proiect ca era ”peste puterile sale”, insa a fost atras de increderea pe care i-am oferit-o, spunandu-i ca poate duce sarcinile pana la capat si poate livra calitate. Zis si facut, iar acum Tudor este unul dintre cei ce motiveaza la randul sau si da energie celorlalti.
Am fost impresionat de increderea primita de la Maxim atunci cand am devenit membru al Webamboos, iar ulterior am incercat sa fac acelasi lucru pentru cei care au venit dupa mine. Fraza pe care o tin minte spune ca de fapt lucrurile pe care nu le intelegeam constituie bariera psihologica ce odata depasita, totul se clarifica si devine mai usor, mai ales in ceea ce tine de coding si de conceptul de creare a produselor. Pentru mine Webamboos se bazeaza in primul rand pe incredere si munca in echipa, de aceea incerc sa transmit acest spirit mai departe. Trebuie sa recunosc ca desi la inceput principalul factor motivator era dorinta si pasiunea de a invata, acum sunt si mai motivat de ideea de a ajuta companiile sa creasca. imi place sa vad ca serviciile noastre aduc prosperitate si cresc eficienta unor afaceri si simt ca ajut alte companii sa creasca alaturi de noi. Am transformat atitudinea lui Maxim in ambitii proprii si imi doresc sa evoluez alaturi de echipa ce a devenit un cerc de prieteni ce se intalnesc cu drag nu doar pentru a munci, ci si pentru a povesti intr-o atmosfera calda si placuta.

Raluca este un alt coleg important ce si-a dorit sa faca parte din echipa noastra, chiar daca initial nici nu a luat in considerare o astfel de posibilitate. Stia despre noi de la alti colegi care faceau parte din echipa si era impresionata de entuziasmul lor.
Intr-o zi, m-a sunat unul dintre colegii mei, sa imi spuna ca mai au nevoie de un om si sa ma intrebe daca as vrea sa fiu eu acela. Am zis sa incerc si am acceptat imediat, mai ales ca ideea lor mi se parea extraordinara. Uite-asa am inceput munca si usor, usor, mi-am dat seama ca in decurs de doua luni am invatat mai multe decat intr-un an de facultate. Am fost prinsa in joc aproape instant pentru ca ma simteam intre prieteni, iar atmosfera m-a motivat sa dau maximum din ceea ce pot. Nu am regretat nici o clipa alegerea de a face parte din Webamboos, deoarece este o experienta din care am multe de castigat.

Pentru Andrei expresia ”Spune-mi cu cine prietenesti ca sa-ti spun cine esti” a devenit momentul zero al inceputului de cariera. Acesta s-a imprietenit cu Tudor si cum orice prietenie sanatoasa vine cu avantajele ei, au ajuns sa discute inevitbil despre ocupatiile lor si asa a luat cunostinta despre Webamboos.
Ce mi-a povestit Tudor legat de activitatea lor, s-a intiparit in mintea mea, lasandu-mi o impresie placuta. Dupa ce am inceput activitatea eram confuz, mi-a fost greu sa imi dau seama de tot ce presupune munca mea, dar in timp, am inceput sa inteleg si sa imi fac treaba din ce in ce mai bine. Sustinerea colegilor m-a ajutat sa las la o parte barierele si sa ma integrez si nu mi-am dorit niciodata sa parasesc aceasta echipa, ba din contra, imi apreciez atat colegii cat si munca pe care o realizez. Sunt constient ca mai au multe de oferit, iar eu de invatat si sper sa acumulez cat mai multe informatii intr-un timp cat mai scurt.

Un alt coleg, fara de care echipa nostra nu ar fi ceea ce este acum, este Daniel. El este cel mai bun exemplu de autodepasire, atunci cand exista dorinta, ambitie si mai ales pasiune. Recunoaste sincer ca a trecut cu greu unele momente si ca uneori nu se regasea in sarcinile ce avea de dus la bun sfarsit.
Am trecut prin momente cand am vrut sa demisionez, deoarece nu reuseam mereu sa indeplinesc unele task-uri, dar am fost sprijinit de colegi si am reusit sa ating obiectivele ce mi-au fost atribuite. Cel mai important este ca mi-am depasit propria conditie, am invins greutatile si am ajuns sa fiu cu mult mai bun decat eram la inceput. Acum sunt constient ca daca renuntam, nu eram astazi cine sunt si poate ca nici nu as fi realizat vreodata ce am pierdut. Echipa Webamboos este formata din oameni, prieteni in primul rand si apoi colegi de munca, pentru ca ne respectim si ne oferim suport reciproc. Iar ceea ce apreciez nespus de mult la Webamboos ca avem un lider in fruntea companiei si nu un sef.